Характери

Направи куиза и разбери какъв е твоят

Пътешественик

Светът е създаден, за да бъде преоткриван отново и отново. Нови места, нови хора, нови цветове, вкусове и аромати - всички те чакат да направиш една крачка, извън дома, и да ги изживееш. Да си пътешественик е призвание. Да си пътешественик е неспирен порив към непознатото. Да си пътешественик е вродено влечение към нови култури и знания. Ти си точно това - търсеща и намираща душа. Ние от Picantina вярваме, че добрият вкус е интернационален, но новите вкусове могат да се открият само през добрата храна. Нашата селекция специално подбрани подправки “Пътешественици” могат да те отведат на неочаквани места и да заситят стремежа ти за нови преживявания. Затова те каним да се отправиш на пътешествие заедно с тях и да си приготвиш нещо неподправено вкусно.


Родолюбец

Да се чувстваш на място е най-топлото чувство! Там, където ти е широко на душата, където можеш да се смееш със странните си звуци, там, където възглавницата е точно толкова твърда, колкото обичаш и никой никога не сяда на скърцащия стол, защото си е твой. Мястото, което наричаш дом, където си роден и където винаги се връщаш, когато усетиш аромата на чубрица.


Тиха вода

Тихите води са най-дълбоки, е казал народът. Но не защото са опасни, а защото без тях ще стане страшно. Те не обичат да се натрапват, не говорят за себе си, не привличат внимание. Но когато ги няма, нещо не е на мястото си…нищо не е на мястото си. Приятелството е като мека питка - дава ти топлина, усещаш аромата й дори да не си наблизо, а когато отхапеш, сърцето ти ликува. В нея не са нужни екстравагантни подправки и специфични вкусове - за да стане хубава, ти трябват малко, но точните неща. Точно както и с приятелите. Да си точният приятел е най-вкусната хапка от живота. Picantina знае, че без тихите води нищо няма да е същото, затова подпрахме селекция подправки “Тихи води”, с които да си сигурен, че всичко ще си бъде на мястото.


Приключенец

Това, което прави живота интересен е, че хората сме различни. Някои са диви, някои са интроверти, някои - с приключенски дух, а други - силно свързани с корените си. Също както подправките. Има подправки, които са люти и от тях кръвта ти закипява. Други използваш само, когато готвиш любимата рецепта от книгата на баба - те са традиционните. Всяка подправка носи свой личен характер и го придава на храната, в която го слагаш. Ние от Picantina имаме цяла компания от подправки, които наричаме приключенци. Да сложиш приключенец в яденето е като да го поканиш на масата - не се натрапва сам, но ако му дадеш думата, така ще те увлече в разказа си, че няма да можеш да го забравиш. Според нас, ти също си в компанията на приключенците. Затова ти подаряваме селекция от неподправено люти подправки, които отразяват твоя характер и ще подправят храната ти подобаващо.


Благ

Светът, в който живеем е строг. В него благите хора трудно виреят и рядко се срещат. Затова са ни толкова скъпи - те са диамантите измежду нас хората. Да имаш благ приятел е цяло чудо, а да бъдеш този благ приятел е суперсила. Да умееш да намериш сладката страна на нещата, е суперсила. Да накараш някого да се усмихне в понеделник сутрин, е суперсила. Да събереш три поколения вироглави мъже пред хладилника, е суперсила. Това е суперсилата на благите души - да усмихват и подслаждат живота на любимите. Вярваме, че ти си точно това - супергерой. Затова те приветстваме в супергрупата от “Благи” подправки на Picantina, с които да приготвиш нещо изкушаващо и усмихващо, пък било то и в понеделник.


Традиционалист

В този бързо развиващ се свят на нови технологии, нови възможности, нови условия и начини на общуване, всеки от нас има нужда от стабилност. Точно затова ценим традиционалистите - особена порода хора, които са здраво стъпили на земята и ни връщат към нормалното. Да си традиционалист е хубаво. Някак по-леко ти е на душата, когато знаеш, че стъпваш на здрава основа и напред имаш само възможности за развитие. Също както хората, селекцията “Традиционни” подправки на Picantina, внасят равновесие и топлина в кухнята с добре познати аромати и вкусове, на които можеш да разчиташ винаги.


Гостоприемен

Гостоприемните хора са готови да приемат всеки - с неговите силни и слаби страни. Готови са да го изслушат, да го прегърнат и да го нагостят. Гостоприемният човек не пропуска нито един детайл и върши всичко прецизно. Той помни кое е любимото ти ядене, знае какво точно не ти понася и винаги ще се съобрази с предпочитанията ти. Той не прекалява с нищо, не минава граници и не предприема предизвикателства - той знае точният отговор на всеки въпрос и точната тема, с която да те предразположи. Същият характер носят и подправките на Picantina в селекция “Гостоприемни” точна компания от точни подправки.


Лют

Животът няма да е интересен, ако не сме толкова различни. Някои са винаги усмихнати и позитивни, други се палят лесно и са много взискателни, трети са емоционални хамелеони и могат да бъдат всичко. Лютите са най-интересни и подправят живота на всички наоколо. Те не могат да замълчат, когато не са съгласни. Те знаят какво искат и как да го постигнат. Край тях винаги животът кипи и кръвта кипи. Също както с лютите личности, лютите подправки имат силен характер. А ти определено попадаш в тежката категория на силните характери. Затова ние от Picantina подбрахме специална селекция отбрани “Люти” подправки, с които да подлютиш ястието си и да му придадеш малко от своя характер.


Разговорлив

Всеки познава по един от разговорливите - с тях телефонните разговори са по цял ден, срещите са изпълнени с истории и смях. Разговориливият човек е весел човек. Работен човек. Човек, пълен с енергия за действия и енергия, с която да те зарази. Той обича големите компании и често ги събира в двора около скарата - там се въртят вкусни пържолки и ароматни зеленчуци, пропити с весели истории от миналото. Ако се разпознаваш в групата на разговорливите, покани подправките от селекция “Разговорливи” на Picantina на следващото грил парти и можеш да си сигурен, че всичко ще бъде топ.


Този сайт използва "бисквитки", за да предоставя по-подходяща информация за Вас.

Научи повече